Eerste grondverzetmachines

Historie

Loonbedrijf C. Wit & Zoon B.V. is een familiebedrijf dat al sinds 1922 bestaat. Inmiddels heeft een drietal jonge en gedreven ondernemers leiding over het V.C.A. gecertificeerd loonbedrijf, dat over een ploeg enthousiaste en deskundige medewerkers beschikt. Het bedrijf is gevestigd aan de Westerblokker 14a, in een ruim opgezet bedrijfspand, pal naast de stolpboerderij waar het bedrijf de grootste groei heeft doorgemaakt.

Het van oorsprong agrarisch loonbedrijf houdt zich anno 2012 voornamelijk bezig met werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw en cultuurtechnisch onderhoud voor gemeenten en andere instellingen. Met het uitgebreide machinepark zijn er weinig zaken waarvoor men Loonbedrijf C. Wit en Zoon BV niet kan inschakelen. Onderhoud van sportvelden, het maaien van bermen, groenwerkzaamheden zijn slechts een greep uit de diensten die het bedrijf levert.

Velen denken bij een ‘loonbedrijf’ aan grote machines voor het grove werk, maar hier beschikt men ook over een scala aan klein materieel en bijbehorende werktuigen voor het fijnere werk. Tevens heeft het loonbedrijf zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het renoveren en onderhouden van – onder andere – sportvelden en recreatieterreinen. Kortom een breed inzetbaar en veelzijdig familiebedrijf.